Uitnodiging van kunstenares Wilma van der Lee.

De lezers van de Leekrant worden door Wilma van der Lee uitgenodigd om op zondag 29 augustus naar Hulst te komen om daar de overzicht overzichtstentoonstelling te bezoeken. Wilma van der Lee zal daar zelf aanwezig zijn om al uw vragen over haar werk te beantwoorden. Wie haar vraagt hoe ze te werk gaat zal ongetwijfeld horen dat alles ontstaat vanuit het idee! Dat is het uitgangspunt van Wilma van der Lee.

Als kunstenaar moet je de tijd nemen om te ontdekken, om een visie te kunnen toepassen, dat zijn n.l. de gereedschappen van een kunstenaar. Ik werk vanuit het geheugen en ben altijd op zoek naar originaliteit, spontaniteit, eigenheid en expressie. Kleuren gebruikt ik om te emotioneren. Schilderen is voor mij een proces dat zich vooral in het hoofd afspeelt en waarbij de gebruikte materialen van wezenlijk belang zijn. Zo werkt ik graag met olieverf, acryl, bister, aquarel en experimenteel etsen.

Wilma van der Lee
Zelfportret van Wilma van der Lee.

Wilma van der Lee, werd geboren in 1947 in Vlissingen. Ze studeerde op de Academie voor schone kunsten en kunstgeschiedenis en werd kunstschilder en gallery houdster met expositie in o.a. steden als Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Antwerpen, Brussel en Knokke. Ze woont nu in een rustiek dorp in Zeeuws Vlaanderen, in Groede heeft ze haar atelier en gallery. Wilma van der Lee geeft tevens workshops en cursussen in portret tekenen, perspectief tekenen en schilderen. Voor meer informatie over de workshops of haar werken bezoekt u haar website of de overzichtstentoonstelling.

De overzichtstentoonstelling zal gehouden worden in Hulst ( ’s Landshuis, Steenstraat 37) op zondag 29 augustus vanaf 14:00 tot 16:30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *