Simon van der Lee VII.

Unieke is het niet, maar het komt niet vaak voor dat je zeven generaties in een rij met een en dezelfde voornaam tegenkomt. Het percentage kindersterfte was in de vorige eeuwen aanzienlijk hoger waardoor de kans groot is dat iemand kinderloos of zonder zijn voornaam doorgegeven te hebben overleed. Wij vonden zeven generaties Simon van der Lee waarbij nog niet is uitgesloten is dat het om meer dan zeven generaties zou kunnen gaan.

Simon van der Lee I huwde met Grietje de Jong.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee II werd geboren in 1752 te Wilsveen en huwde op 7 juni 1807 in Hillegersberg met Jacoba (van) Blokhui(j)zen. Simon van der Lee overleed op 07-04-1838  Rotterdam. Hij werd 85 jaar, 9 maanden en 27 dagen oud.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee III werd geboren rond 1808 in Bleiswijk en huwde op 10 februari 1830 in Rotterdam met Henrica Antonia Leur(s). Simon van der Lee overleed op 18 december 1867 in Rotterdam. Hij werd 59 jaar en 9 maanden oud.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee IV werd geboren rond 1838 in Rotterdam en huwde op 23 oktober 1861 in Rotterdam met Elizabeth Wilhelmina Dijkman.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee V werd geboren op 17-8-1866 Rotterdam en huwde op 27 mei 1891 in Rotterdam met Johanna Maria Cornelia Pelgrim.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee VI werd geboren rond 1899 in Rotterdam en huwde op 1 december 1920 in Rotterdam met Wijntje Linders. Simon van der Lee en Wijntje Linders zijn later gescheiden.
Uit dit huwelijk werd geboren:

Simon van der Lee VII

Het is ons tot op heden niet gelukt een van de (klein) kinderen van Simon van der Lee en Wijntje Linders te vinden. We horen graag van een ieder die aanvullingen heeft in deze serie.

Tagged with:

3 thoughts on “Simon van der Lee VII.”

  • Simon van generatie VII was de broer van mijn vader Wijnand.
    De laatste Simon van der Lee heeft geen kinderen gekregen met de naam Simon.
    Daar loopt de naam dus dood. Helaas.

    Simon is al een aantal jaren geleden overladen.

  • Dat is moeilijk te zeggen. Op de eerste plaats omdat niet alle gegevens die je er voor nodig zou hebben bestaan. Je zou het kunnen beperken tot een specifieke periode. In de wetenschap dat de geboorteakten uit de burgerlijke stand na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar openbaar worden gemaakt is een onderzoek op basis van het overlijdensakten de beste bron. (www.genlias.nl)

    De populairen voornamen zijn per tak sterk wisselend en deels tijdgebonden. De namen Willem, Dirk, Jan, Simon, Leendert en Cornelis van der Lee komen zeer frequent voor in het Westland. In Brabant zien we Gijsbertus, Wilhelmus, Hubertus en Reinier vaak als voornaam. Het geslacht uit Oudewater maakt van beide voornamen veel gebruik. Of dit daadwerkelijk de top namen zijn, ik durf het niet te zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *