Een brutale inbraak.

In de nacht van Zaterdag 17 januari op Zondag 18 januari 1903 heeft in Amsterdam onder zeer bijzondere omstandigheden een brutale inbraak plaats gevonden bij huize van de heer P. H. van der Lee  aan de Jacob van Lennepkade 191 in Amsterdam. Terwijl de familie, bestaande uit man vrouw en twee kinderen en de moeder van Van der Lee zich al naar bed waren werd de voordeur vermoedelijk met valse sleutels geopend en wist de inbreker zich langs deze weg toegang tot de woning op de tweede verdieping te verschaffen.

Daar aangekomen opende hij eveneens met een sleutel de keukendeur en kwam in de achterkamer waar hij uit een kastje dat aan de muur hing een sigarenkoker waarin een muntbiljet van tien gulden en een groen beursje met twee rijksdaalders wegnam.

DiefDe inbreker liep door de kamer waar het geheele gezin sliep, nam van een stoel een winterjas die later in de voorkamer werd teruggevonden. In de voorkamer waar werd uit de linnenkast, waarvan de sleutel in het slot stak, twee dames-horlogekettingen een damesaavonet-horloge een aavonet-horloge twee gouden ringen en een paar zilveren oorknopjes weggenomen. Daarna is de inbreker bet de buit vertrokken.

Geen van de huisgenooten heeft iets gemerkt. Toen ’s nachts omstreeks 4 uur de moeder ontwaakte om een de kinderen te helpen zag zij de linnenkast openstaan en verschillende goederen op den grond liggen. Vervolgens werd direct politie geïnformeerd.

Bron: Schager Courant

Tagged with:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *