Boerderij volledig uitgebrand

Op het terrein van Van der Lee heeft zondagavond 31 maart 2002 een flinke brand gewoed. De uitslaande brand ontstond in een schuur. Deze schuur maakt deel uit van een boerderij, en werd gebruikt als opslagplaats voor het ernaast staande fileerbedrijf van Van der Lee. De brand werd ontdekt door Teun van der Lee.

Samen met zijn broer Willem van der Lee probeerde hij de brand te blussen, maar dit lukte niet. Teun heeft ter nauwe nood kunnen ontsnappen aan de vuurzee. Hij was in het begin stadia de schuur binnen gegaan en wilde een heftruck maar buiten rijden. Hierbij werdt hij ingesloten door omvallende dozen. Door een geluk wist hij nog een zij deur te bereiken. Alle in de woning aanwezige personen konden uiteindelijk ongedeerd de woning verlaten.

De brandweer heeft de brand geblust en de woning nat gehouden. Bij metingen van de rookgassen werden geen voor de gezondheid gevaarlijke stoffen waargenomen. De brandweer heeft er de hele nacht werk aan gehad om de oude schuur te blussen. De omvang van de schade is niet bekend. Volgens de Technische Recherche is brandstichting de oorzaak van de brand, die op 31 maart de boerderij van Van der Lee aan het Schulpengat verwoestte. Het onderzoeksbureau Mulder is in opdracht van de verzekeraar van Van der Lee op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor de brand.

Volgens politiewoordvoerder Evert Onink heeft de Technische Recherce geen aanwijsbare oorzaak kunnen vinden waardoor de brand is ontstaan. “Op de plaats waar de brand begon, is geen kortsluiting of chemische reactie geweest of iets anders dat de brand veroorzaakt kan hebben. Daarom gaat de Technische Recherche ervan uit dat er vuur in de schuur gebracht is“, legt Onink uit. “Dat wil niet zeggen dat er per se van opzet sprake is. Denk maar aan iemand die een nog brandende sigarettenpeuk achteloos ergens neergooit, waardoor brand kan ontstaan. Maar met de mogelijkheid dat het vuur bewust door iemand aangestoken is, wordt net zo goed rekening gehouden.” De boerderij is in middels geheel weer op gebouwd en wordt weer bewoond door Willem van der Lee.

Tagged with:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *