Meer dan 60 jaar getrouwd.

Zo vaak hoor je dat niet meer, dat een man en een vrouw het huwelijk aangingen en dat ze 50 jaar bij elkaar bleven. Trouwen deed men al generaties lang rond de leeftijd van 20 jaar. Vroeger iets eerder, tegenwoordig iets later. Een groot verschil is echter wel dat de maximale leeftijd van zowel de man als de vrouw een stuk hoger ligt.

Vandaag de dag scheiden er meer mensen dan vroeger, immers is dat recht nog niet zo oud, en nog veel minderlang algemeen maatschappelijk geaccepteerd. Vandaar dat het de aandacht waard is om even bij een aantal lang en vruchtbaar huwelijk stil te staan.

Harman van der Lee en Jannetje Korver huwde op 3 april 1879. Op 3 april 1929 vierde ze in Baambrugge hun 50 jarige echtvereening samen met hun kinderen en kleinkinderen. Echt feest werd het pas 10 jaar later (1939) toen ze 60 jaar ‘door den band des huwelijks werden verbonden” waren. De advertentie zoals die in 1939 in de krant verscheen staat hier links deels afgebeeld. Jannetje Korver overleed op 4 januari 1940 in Abcoude/Baambrugge. Harmen overleed op 2 mei 1941.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *