40 Jaar inspecteur lager onderwijs.

Willem van der Lee was in 1902 40 jaar inspecteur van het lager onderwijs in Nederlands Indie. Deze informatie vinden we op een penning die ter ere van jubileum werd gemaakt.
Penning Willem van der Lee
De voorzijde van de penning bevat een borstbeeld en de tekst “HET HEIL DER INDISCHE JEUGD WAS ZIJN WERK EN STREVEN”, de achterzijde bevat het opschrift”AAN WILLEM VAN DER LEE, INSPECTEUR VAN HET EUR. LAGER ONDERWIJS IN NED. OOST-INDIE OFF. IN DE O.V.O.N. BIJ GELEGENHEID VAN ZIJN XL JARIG AMBTS-JUBILEUM”. De penning is 60,5 mm groot en vervaardigd van brons en Zilver. Elke informatieve bijdrage over deze penning en/of Willem van der Lee stellen we zeer op prijs. Met dank aan Mevius voor de foto en informatie.

Toen Willem van der Lee 40 jaar als inspecteur van het lager onderwijs in Nederlands Indië had gewerkt werd er voor hem in 1902 een penning gemaakt. Willem van der Lee werd geboren op 9 september 1836 te Norden en overleed in 1907 in Batavia. Hij was gehuwd met Maria Henriette Frederika Pieloor.

Penning Willem van der Lee (voorzijde)
Penning Willem van der Lee (voorzijde)

De volgende informatie vinden we op een penning die ter ere van jubileum werd gemaakt. De voorzijde van de penning bevat een borstbeeld en de tekst:

“HET HEIL DER INDISCHE JEUGD WAS ZIJN WERK EN STREVEN”

Op de penning die 60,5 mm groot is en vervaardigd is van brons en zilver staat aan de achterzijde het opschrift:

Penning van Willem van der Lee (achterzijde)
Penning van Willem van der Lee (achterzijde)

“AAN WILLEM VAN DER LEE, INSPECTEUR VAN HET EUR. LAGER ONDERWIJS IN NED. OOST-INDIE OFF. IN DE O.V.O.N. BIJ GELEGENHEID VAN ZIJN XL JARIG AMBTS-JUBILEUM”.

Willem van der Lee werd geboren op 9 september 1836 te Norden en overleed in 1907 in Batavia. Hij was gehuwd met Maria Henriette Frederika Pieloor.

Tagged with:

1 thought on “40 Jaar inspecteur lager onderwijs.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *