Jaargang 1999

.

Tom van der Lee in China
20/12/1999

.

Tom van der Lee sit voor zijn stagé in China, Wil je meer weten over zijn bezoek, lees dan het artikel waarin hij verslag doet van zijn stagé.


.

Cron van der Lee verlaat AppleCare
19/12//1999

.

Cron van der Lee verlaat op 15 december de AppleCare organisatie van Apple Computer Europa. Na bijna 6 jaar werkzaam geweest te zijn als European support readiness engineer, start hij in een nieuwe functie binnen de sales en marketing organisatie van Apple Computer in Nederland.


.

Veranderingen op de site...
18/12//1999

.

Zoals een aantal mensen al was opgevallen was de LeeKrant de laatste tijd niet echt up to date gehouden. Belangrijkste oorzaak voor deze nieuws stop was niet zozeer de tijd, maar het aantal ingezonden artikelen. Om de LeeKrant een bestaands recht te geven, is het noodzakelijk om input te krijgen van naamgenoten. Op dit moment krijgen we zo'n 40 bezoekers per week en een redelijk aantal vragen over "van der Lee" in het algemeen. Dit is geheel volgens de doelstelling van de internet site. Echter als de LeeKrant niet up to date gehouden kan worden, zijn we noodzakelijk de krant te sluiten, of om voor een andere aanpak te kiezen. Als er leuk nieuws te melden is, dan horen we dat graag ....


.

Wydo, Mariët en Joris nu ook op vanderlee.net
16/12//1999

.

Er waren wat problemen met het email account van Wydo,Mariët en Joris, waardoor zij een aantal weken geen email op @vanderlee.net konden ontvangen. De oorzaak van dit probleem lag geheel bij Freeler, die niet in staat waren om op een normale manier een email account op te zetten. Mede dankzij de hulp van Demon Internet kunnen Wydo, Mariët en Joris nu elk op hun eigen email adres worden aangeschreven.


24/10/1999
De verhuizing is achter de rug

Na heel veel heel hard werken door heel veel verschillende mensen is het uiteindelijk de verhuizing van Cron van der Lee op 20 oktober 1999 zeer voorspoedig verlopen. Ik dank dan ook iedereen die mij heeft geholpen bij het schilderen, slopen, bouwen, schoonmaken, inpakken, uitpakken ...

17/09/1999
Ing. R.A. van der Lee maakt promotie...

Rinse van der Lee neemt op 27 september a.s. afscheid van zijn huideige werk omgeving in de directie Utrecht van de Rijkswaterstaat.

Hij begint op 1 oktober a.s. als hoofd van de hoofdafdeling Wegen en verkeer bij de directie Ysselmeergebied.

www.vanderlee
09/09/1999

De familie internet site, www.van der Lee is nu een aantal maanden operationeel. Het doel, het vinden van nieuwe familie gegevens is de drijfveer om de site zo up to date mogelijk te houden. Naast alle positieve feedback stromen nu ook de emailtjes met vragen over de genealogie binnen. Tot op heden hebben we nog geen nieuwe genealogische aanvullingen gekregen, maar gezien de groei in het aantal bezoekers (35/week) en het aantal emailtjes met verzoeken (6/week) is de kans groot dat we straks alle van der Lee's in kaart kunnen brengen. Hier volgen een aantal oude en nieuwe reacties:

"Ik wil graag de LeeKrant ontvangen, hoe gaat dat?"
-- P. van der Lee

"Wat een ongelofelijk leuke site! Als ik meer tijd heb, ga ik langer surfen."
-- J. Burger

"Ga zo door!"
-- R. van der Lee

"Ik ben nu een paar keer wezen kijken en ik vind het fantastisch. Ook het kaartje komt goed over."
-- N. Oosterbeek

"Ziet er geweldig uit, gaaf gemaakt zo!!"
-- W. van der Lee

21/8/1999
Het feest van 1999 ?

Jan Oosterbeek

Zaterdag 21 augustus 1999, Alphen aan de Rijn, Argeon. Jan en Nieske Oosterbeek hadden het een en ander te vieren. Jan is doctorandus geworden, Nieske is bijna een half jaar geleden jarig geweest, Jan is bijna jarig, Nieske en Jan zijn 150 maanden bij elkaar, maar zeker niet minder belangrijk, ze hadden zin in een FEEST. Het feest is een groot succes geweest, alle genodigde hebben genoten van deze dag in het Archeon. Het weer was mooi, de appeltaart was goed, de koffie was warm en de omgeving was perfect. Er was een klein ongeval, of beter voorval, waar Joris v.d Lee i.p.v appelsap met een rietje, wijn met een rietje kreeg. Maar dit kon de pret zeker niet drukken...

Na de bijzondere ontvangst in de romeinse herberg had men de keus om met een archeotolk mee te gaan naar de prehistorie, of naar de middeleeuwen. De archeotolken waren onze gids uit de tijd van toen ....

In de prehistorie kregen de genodigde uitleg over het leven in de prehistorie. Naast de uitleg van de archeotolk was er van alles te doen. Zo liet Jan zich niet de kans ontnemen om een vuurtje te stoken, terwijl anderen de voorkeur gaven aan het maken van een buidel of armband. Daarna nog even de spierballen testen met het bouwen van een hunnebed.

In de middeleeuwen werd zeer professioneel uitleg gegeven over het maken van schoenen, het bakken van brood en het leven van een monnik, en ridder. Rinse en Nieske, maar ook andere gasten hebben zichzelf verheven (net als Napoleon) tot ereburger van het Archeon dorp Gravendam, voor de duur van een dag. Daarvoor moesten ze wel zelf hun naam en handtekening zetten met behulp van inkt, zand en een ganzeveer. Zand, ja ook zand heb je nodig als je gaat schrijven met een veer.

Over een ding waren de bezoekers het meer dan eens, dit feest staat op de nominatie om feest van het jaar te worden. Blijft er echter wel de vraag: wie gaat de uitdaging aan? Met alle plezier plaats de redactie de uitnodiging in de LeeKrant.

27/7/1999
Kijk ik vlieg...

 

 


Max

Op 27 Juli 1999 zat de vijf jarige Max, zoals elke zomeravond in de vensterbank naar de vogels in de tuin te kijken. Op de tweede etage heb je een mooi overzicht of wat er gebeurt in de tuin, en zie je alles goed aankomen.

Echter door een nog onduidelijk oorzaak is Max uit het raam gevallen en viel met hard gemiauw op de grond en verspeelde hiermee zijn eerste van zijn zeven levens.
Het baasje, C.R. van der Lee hoorde het gemiauw en was direct in de tuin en concludeerde dat de struiken die onder het raam staan de val had gebroken. Max was enigszins geschrokken, maar na 10 minuten zat hij al weer voor het (gesloten) raam.


15/7/1999
What's in a name?

What is in a name? Daar kun je uren over bomen, maar hoe komt de familie van der Lee nu aan die achternaam? Hoe oud is die naam, en wat weten we van die familie?

De familienaam werd al in 16de eeuw gebruikt maar dan als "op de Lee". De naam werd ontleent aan de rivier De Lee. Het buurtschap De Lee en De Lier danken hun naam aan het rivier De Lee dat tot op de dag van vandaag door het Westland stroom. Oorspronkelijk werd de rivier De Lee Liora of Lier genoemd, wat zoals veel waternamen, "de heldere" betekent. Meer informatie over de geschiedenis van van der Lee is te vinden op de genealogie pagina.


7/7/1999
Genealogie

Stapje bij stapje komt de geschiedenis van het geslacht 'van der Lee' in beeld. Recent onderzoek heeft meer informatie opgeleverd rondom het leven van Willem Maartenszn woonende op de Lee. Er is dan ook hoop dat de geschiedenis nog verder terug zal gaan dan dat tot op heden het geval was. In 2000 zal er een tweede druk komen van het populaire boek Van 'De Lee' tot 'van der Lee' dat in 1993 door Rinse en Cron van der Lee was uitgegeven.