De spaarpot van Alida Hermina van der Lee

Het komt niet zo heel vaak voor dat je tegen een bijzondere ontdekking aanloopt. Eerder hadden we het geluk dat we tegen een oude geboorteschaal aanliepen van Pieter van der Lee. Nu lijkt het alsof het verhaal zich gaat herhalen. Dit keer geen geboorteschaal, maar een oude spaarpot.

Gijs van der Lee schreef de redactie  van de Leekrant dat zijn grootvader, Klaas van der Lee bij een antiekzaakje aan de Denneweg in Den Haag een spaarpotje kocht. Hij bedong een goede korting, immers stond er een naam op de spaarpot waar hij echt niet op zat te wachten. Nu, jaren later wil zijn kleinzoon toch graag weten van wie deze spaarpot oorspronkelijk was.

Spaarpot van Alida Hermina van der Lee

Spaarpot van Alida Hermina van der Lee

Met zekerheid is het niet vast te stellen wie de persoon achter Alida Hermina van der Lee was. Helaas staat er geen datum vermeld of een andere beschrijving die helpen om het onderzoek te bevestigen. Mogelijk was de eigenaar van deze spaarpot Alida Hermina van der Lee, gehuwd met Nicolaas van Pelt, onderwijzer te Oude Wetering. Ze krijgen in 1828 een dochter, Hermina Willemina Pelt. Mogelijk zal Alida Hermina van der Lee in begin 1800 zijn geboren (dochter van Pieter van der Lee en Hermina de Lang) en is op 5 april 1875 in Alkemade overleden. Of zij de trotse eigenaar van deze fraaie spaarpot geweest is zullen we nooit met honderd procent zekerheid kunnen vaststellen, aannemelijk is het wel.

Dit bericht is geplaatst in 1800 - 1899 en getagd , , . Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Welkom

    op de website over de Van der Lee's die in Nederland hebben gewoond en hun sporen hebben nagelaten in de Nederlands geschiedenis.

    De website ging in 1999 van start met als belangrijkste doelstelling het aanbieden van historische onderzoek gegevens over Van der Lee. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een van de belangrijkste Van der Lee historische websites.

  • Met dank aan: