Van der Lee redt Baron van Boetzelaar.

Baron van Boetzelaar is met zijn beide dochtertjes en koetsier aan een groot gevaar ontkomen. Ze hadden in april 1876 stil gestaan op de weg van Utrecht naar Maarsen voor een passerenden veetrein uit Kampen. De wachter, die de slagbomen opdeed gaf aan dat men kon doorrijden. De koetsier, van der Lee reed door, maar op het spoor aangekomen zag hij dat de trein terug kwam en zou ze verbrijzelen.

Van der Lee zag zijn leven aan hem voorbij flitsen. Buitengewoon behendig en met tegenwoordigheid van geest gaf hij een ruk aan het paard en het paard ging opzij. Het tuig brak op diverse plekken en het paard raakte door de ruk gewond.

Het handelen van Van der Lee zorgde er voor dat de inzittende van het rijtuig ongedeerd bleven. Wie deze held was is niet geheel zeker. Mogelijk gaat het om  Gijsbert van der Lee, geboren op 9 september 1848 in Langbroek, overleden op 24 oktober 1920 in Maarsbergen (Maarn) op 72-jarige leeftijd.

Bron: Leidsdagblad 26-4-1876

Dit bericht is geplaatst in 1800 - 1899, 1900 - 1999, Utrecht en getagd . Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Welkom

    op de website over de Van der Lee's die in Nederland hebben gewoond en hun sporen hebben nagelaten in de Nederlands geschiedenis.

    De website ging in 1999 van start met als belangrijkste doelstelling het aanbieden van historische onderzoek gegevens over Van der Lee. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een van de belangrijkste Van der Lee historische websites.

  • Met dank aan: